zondag 21 augustus 2011

Hou De Sleur Uit Je Relatie - Zo Ga Je Relatieproblemen Tegen

Om te voorkomen dat een vrouw achteraf relatieproblemen oplossen moet, is het veel leuker om gewoon nu al actie te ondernemen en te zorgen dat sleur niet tussen jullie in komt.


Hou de sleur uit je relatie! 5 tips.
Wanneer je nog maar net samen bent met iemand is alles leuk en spannend en zou je het liefst altijd bij die ene persoon blijven. De passie laait hoog op en de verliefde gevoelens zijn sterk. Na een poosje vermindert de verliefdheid en dan spreekt men wel eens van ‘echte liefde’. Je gaat je settelen met je geliefde en je bouwt samen aan een leven. Misschien trouw je wel of denk je aan kinderen.
Na een aantal jaren dreigt gewenning op te treden en komt er sleur in de relatie. Alles lijkt zo gewoontjes en er zijn nog weinig intieme momenten. Je tijd gaat op in werken en voor de kinderen zorgen, en er blijft nog weinig over voor jezelf en je partner. Maar dat hoeft helemaal zo niet te zijn. Met iemand samenzijn hoeft helemaal geen sleur te worden. Hier volgen vijf vuistregels om je relatie spannend, intiem en vol passie te houden.


Regel één: leer elkaar opnieuw missen. 
Als je lang samen bent, kan het heel goed zijn dat je nog amper dingen doet zonder elkaar. Je levens zijn versmolten en je beleeft alles samen. Op zich is daar niets verkeerd mee, maar het wordt al vlug als ‘normaal’ en ‘gewoon’ beschouwd, terwijl het eigenlijk juist mooi is. Wanneer je beiden af en toe iets alleen doet, een hobby, een weekendje met vrienden, dan kan je elkaar missen en verlang je naar het moment waarop je terug samen bent. Bovendien heb je ook het gevoel dat je tijd voor jezelf hebt, waardoor je je minder vlug verstikt zult voelen. Het zorgt tevens voor aangename gesprekstof omdat het eens niet over het werk gaat.



Regel twee: toon je affectie door elkaar te verrassen. 
Dat kan heel gemakkelijk, met een bloem (die je bijvoorbeeld langs de kant van de weg hebt geplukt), een stukje chocolade als je boodschappen gaat doen, een onverwacht smsje… Het hoeft niet groot te zijn, en het hoeft geen geld te kosten. Een kleine attentie om te tonen dat je aan elkaar denkt. Let wel dat je er niet mee overdrijft, het mag allesbehalve een gewoonte worden, of iets wat op geregelde tijdstippen verwacht wordt.



Regel drie: probeer kleine irritaties te vermijden.
Als je iemand bent die overal zijn sokken laat slingeren, of als je iemand bent die uren aan de telefoon hangt tot ergernis van je partner, probeer er een beetje op te letten, zeker in stressvolle periodes.



Regel vier: intimiteit is jezelf bloot durven geven, maar overdrijf daar niet in. 
Winden laten of boeren kunnen tekens zijn van intimiteit, maar erg opwindend is het allemaal niet. Je douchen of wassen in de badkamer is geen probleem, maar zorg dat dit dagelijkse naakt geen afknapper wordt.



Regel vijf: maak tijd voor elkaar en enkel voor elkaar. 
Zorg dat de kinderen ergens kunnen logeren en zet je telefoon af. Ga uiteten, of kook iets makkelijk en lekker (zodat je niet de hele avond in de keuken moet staan), en zorg voor gezelligheid. Doe dingen samen die je altijd graag gedaan hebt, bijvoorbeeld een filmpje meepikken, naar het theater gaan, iets samen gaan drinken… Mensen die ’s avonds op de sofa in slaap dreigen te vallen, let erop dat je niet begint in te dommelen op jullie avond. Ga samen naar bed, geniet van elkaar (probeer eens iets nieuws, een ander standje) en zorg voor naspel (val niet meteen in slaap!).

Het zijn vijf voorbeeldjes om je relatie uit een dagdagelijkse sleur te halen, maar wees zeker niet bang om zelf naar andere manieren te zoeken. Creatief zijn werkt altijd verrassend! Zeker als je elkaar al zo lang kent…


Bron: http://www.netonline.be/lifestyle/detail.asp?id=602

Geen opmerkingen:

Een reactie posten