vrijdag 2 september 2011

Relatieproblemen Oplossen: 8 Tips Om Je Relatie Sterker Te Maken

Wanneer we willen relatieproblemen oplossen kunnen we ons best fixeren op wat er WEL werkt. 


Volgens een Amerikaans onderzoek zijn dit de acht kenmerken van een sterke relatie.

1. Flexibiliteit: de mogelijkheid om met veranderingen om te gaan, zoals kinderen die op kot gaan of de partner die van job wisselt.

2. Het accepteren van het onveranderbare: het gedrag en de eigenschappen van de partner accepteren die niet zullen veranderen.

3. De overtuiging van eeuwigheid: de partners zien de scheiding niet als een optie. In de meeste relaties zijn er tijden van afstand en woede, maar geen van de partners overweegt eruit te stappen.

4. Vertrouwen: je veilig voelen bij de ander.

5. Wederzijdse afhankelijkheid: niet noodzakelijk op hetzelfde moment, want de een kan emotioneel meer afhankelijk zijn in de ene periode, de ander op een ander moment. Het betekent overigens niet volledig in elkaar opgaan.

6. Plezier met/in elkaar: gelukkige koppels vinden het leuk om bij elkaar te zijn en met elkaar te praten. Zowel het gevoelsmatig als seksueel plezier, het goed met elkaar kunnen vinden.

7. Een gekoesterde gedeelde geschiedenis.

8. Geluk: veel stellen zien zichzelf als 'gelukzakken'. Deze koppels ma(a)k(t)en niet minder ellende dan anderen mee, maar ze vinden zelf dat de positieve dingen de bovenhand hebben.

Door Aline Van Der Borght
Goed Gevoel, april 2008 



Bron:
http://www.goedgevoel.be/gg/nl/536/Vertrouwen/article/detail/252021/2008/05/01/Kenmerken-van-sterke-relaties.dhtml 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten